RDW

De RDW staat voor rijksdienst wegverkeer en is in Nederland verantwoordelijk voor de zaken die zich op de weg afspelen. Zijn alle auto’s technisch in order, rijden ze op banden met voldoende profiel en is alles wel veilig op de Nederlandse wegen. Om deze vragen te beantwoorden regelt de RDW de RDW keuring. Doordat de kentekens al via de RDW geregistreerd staan weten ze precies wat er allemaal op de Nederlandse wegen te vinden is en kunnen hierdoor veel invloed hierop uitoefenen.

Een van de manieren waarop ze invloed uitoefenen op de veiligheid van de wegen is door een periodieke keuring voor alle voertuigen. Deze keuring wordt APK keuring of RDW keuring genoemd. Tijdens deze keuring wordt bijvoorbeeld een auto van top tot teen onder de loep genomen, of beter gezegd van dak tot band. Aan de profieldiepte van de banden wordt erg veel waarde gehecht in verband met de slijtage hiervan. Heb je bijvoorbeeld weinig profiel dan raden de meeste garages en APK keurstations aan de banden te vervangen. Je kunt dit advies natuurlijk in de wind slaan, echter een ongelukje is snel gemaakt dus het is meestal slimmer wel de adviezen van je garage of keurstation op te volgen. Niet voor niet zijn deze mensen RDW gekeurd en mogen hiermee een RDW certificaat op hun voordeur hangen.

De Rijksdienst wegverkeer is al jaren actief in het land en zit te overwegen ook de NAP, nationale autopas te vervangen, een soort garantie voor hoeveel kilometer een auto afgelegd heeft. Allemaal makkelijk om bij te houden als je toch al een van de grootste databases beheert van auto gegevens. Wil je nou weten wat de RDW allemaal van jouw auto weet dan kun je dit bekijken. Het is een makkelijk systeem, de RDW kenteken check, in dit systeem op de site kun je direct alle gegevens bekijken die bewaard is over jou auto.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: